NT Bespanservice

S-M-F bespannen

Als onderdeel van Natural Tennis (NT) heeft Frank Messerer, oud racket-tuner van Roger Federer, een geheel nieuw bespansysteem ontwikkeld dat zorgt voor een vergroting van de sweetspot van je racket. Wij bespannen je racket volgens deze speciale manier.

S, M of F?

Rackets kunnen volgens het nieuwe S-M-F bespansysteem bespannen worden. Dit nieuwe bespansysteem is helemaal aangepast aan swingstyle en speelniveau en wat een speler van zijn racket verwacht.

Gecertificeerd

Alleen door Frank Messerer/Dunlop opgeleide en gecertificeerde bespanners mogen dit systeem gebruiken. Frank Messerer is tennis- en bespanexpert en heeft zijn sporen in het ATP circuit verdiend.

Eigenschappen

Voor ieder speelniveau zijn er drie verschillende bespanschema’s met oplopende eigenschappen (S-M-F). Racketperformance wordt zo optimaal in balans gebracht met speelniveau.

 

NT Bespanservice is jouw expert op servicegebied voor tennisrackets!

“S-M-F Bespannen” is veel meer dan een ‘normale’ bespanservice. Voor ons is professionele ondersteuning voor tennissers van alle niveaus onze prioriteit. Wij gebruiken een aantal verschillende technieken om een tennisracket optimaal aan te passen aan jouw individuele behoeften. De focus ligt hierbij niet alleen op de bespanning maar ook ligt op het swingweight (swinggewicht), het racketgewicht en de balans. Wanneer deze onderdelen goed zijn, kan je als tennisser blijvend succes en plezier hebben in het tennisspel.

Een van de belangrijkste onderdelen van onze filosofie is het revolutionaire ‘S-M-F bespansysteem’, waarmee u uw tennisspel naar een hoger niveau kunt tillen.

Dit bespansysteem is ontwikkeld door Frank Messerer, die wordt beschouwd als een van de toonaangevende experts in de racketsector. Zijn jarenlange ervaring in het zorgen voor tennisspelers van wereldklasse (waaronder Roger Federer, Thomas Muster, Marat Safin en Marc Rosset).

Op deze pagina leggen we uit wat we voor jou kunnen betekenen.

S-M-F Bespansysteem

In plaats van te werken met kilo’s zoals dit bij conventionele bespanningen gedaan wordt (bv 25 kg in de lengte, 24 kg in de breedte), verdeelt dit revolutionaire bespansysteem spelers in drie categorieën:

 • S = Langzaam (langzamere, korte slagbeweging)
 • M = Medium (medium, gemiddelde slagbeweging)
 • F = Snel (lange, snelle slagbeweging)

Afhankelijk van de snelheid van de slagbeweging worden de snaren in drie categorieën verdeeld en wordt er gekozen of de snaren zachter of harder zijn.

Het bijzondere aan dit bespansysteem is het speciaal ontwikkelde bespanpatroon. Dit patroon zorgt ervoor dat het bespannen niet met een of twee enkele gewicht wordt uitgevoerd, maar met krachten die naar buiten toe afnemen. Dit kan overstrekking van de afzonderlijke snaren voorkomen. Een goede vergelijking hiervoor is de menselijke spier. Een goed getrainde spier geeft meer energie vrij dan een overbelaste spier.

Over het geheel genomen is het “S-M-F Bespansysteem” veel minder belastend voor het racketframe en biedt het verschillende voordelen voor spelers in vergelijking met andere bespansystemen:

 • Vergroting van ca. 30% van de sweet spot (de plek op je racket waar je de bal zuiver kunt raken).
 • Lager spanningsverlies in de snaar (je snaren gaan langer mee).
 • Meer comfort.

Rackettuning

Naast de bespanning en het bespannen spelen de volgende onderdelen een belangrijke rol voor de eigenschappen van een tennisracket:

 1. Swing weight
 2. Gewicht
 3. Balans
 4. DT (dynamic Tension)

Niet alle tennisrackets zijn hetzelfde. Tijdens de productie van tennisrackets zijn er altijd kleine afwijkingen, die ook tot veranderingen in het tennisspel kunnen leiden. Veel spelers klagen dat een van hun rackets anders speelt dan het andere racket. Veel mensen geven daarom de voorkeur aan één racket in plaats van ze gelijkmatig te bespelen. Door bovenstaande eigenschappen individueel aan te passen kunnen verschillende tennisrackets met elkaar gematcht worden. Dit gebeurt als onderdeel van “rackettuning”. Wij kunnen deze tuning voor u uitvoeren. We bieden jou daarmee dezelfde service die professionele spelers op de ATP en WTA Tour ook ontvangen.

  Racket voordelen S-M-F

  Swingstyle S (Slow/Short)

  Dit bespanschema geeft aan een racket maximale balversnelling en power.

   

  Swingstyle M (Medium)

  Dit bespanschema geeft aan een racket een gemiddelde balversnelling bij behoud van controle.

  Swingstyle F (Full/Fast)

  Dit bespanschema geeft aan een racket maximale controle en precisie.

  Speler voordelen S-M-F

  Swingstyle S (Slow/Short)

  Voor de recreant tot clubspeler met een short/slow swing.

   

   

  Swingstyle M (Medium)

  Dit bespanschema geeft aan een racket een gemiddelde balversnelling bij behoud van controle.

  Swingstyle F (Full/Fast)

  Voor de betere wedstrijdspeler met een full/fast swing.

   

  Zoeken
  ×